Terugblik vrijwilligersavond en talentenveiling

Een bijzondere vrijwilligersavond dit jaar. Het jaarlijks gezellig samenzijn om iedereen te bedanken voor zijn/haar inzet voor de kerk, was gecombineerd met een talentenveiling. De avond begon met een overheerlijke maaltijd van soep en salade. Voor en tijdens de maaltijd werd er al volop overlegd over de aangeboden veilingstukken. “Wat heb jij aangeboden?” en “Waar ga jij op bieden?” Want er was keus genoeg. Maar liefst 36 talenten, die één of meerdere keren werden aangeboden. Van een 3-gangen diner tot een middag met pannenkoeken en poppenkast en van een ochtend strijken tot een workshop fotografie. Stuk voor stuk leuk, praktisch, leerzaam, gezellig of een combinatie hiervan en geschikt voor jong en oud.

De aangeboden talenten werden door veilingmeester Herman Meinhardt en zijn assistent Roelof Marskamp op deskundige maar ook ludieke wijze gepresenteerd. Het was even zoeken naar de juiste ‘vorm’ om de veilingstukken, waaraan meerdere mensen tegelijk deel kunnen nemen, goed en eerlijk aan de man de brengen. Maar met de nodige tips en medewerking vanuit de zaal was dat snel opgelost en kon er naar hartenlust geboden worden. Hier en daar werd er flink tegen elkaar opgeboden, terwijl andere veilingstukken juist weer voor een leuk prijsje konden worden bemachtigd. Al met al een zeer gezellige avond die zowel in sociaal als in financieel opzicht wat moois heeft opgeleverd.

De tussenstand van de opbrengst is namelijk het mooie bedrag € 1.500,00. Het geld is al binnen, maar het ‘werk’ moet nog geleverd worden. Vele gemeenteleden zullen binnenkort hun talent gaan inzetten bij klussen waar een ander geen talent voor heeft en er zullen ontmoetingen plaats gaan vinden in de diverse workshops, etentjes en andere activiteiten. Sommige talenten zijn meer dan 1x aangeboden en nog niet allemaal verkocht. Deze talenten willen we natuurlijk niet ongebruikt laten. Binnenkort zullen wij u verder informeren welke talenten er nog beschikbaar zijn en hoe u hier gebruik van kunt maken. Deze informatie volgt via de bekende kanalen, zoals de KoepelBrief, KoepelNieuws, onze website en Faceboek.

Nogmaals hartelijk dank aan alle bezoekers, organisatoren en iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze geslaagde avond.

De veilingcommissie (Arnold, Ella, Cora en Roelof)