Project 2021: Mercyships

In 2021 kon de diaconie uit 4 verschillende projecten kiezen. Uiteindelijk is er gekozen voor Mercyships. Een mooie organisatie die met hospitaalschepen medische zorg verleent in gebieden waar dat niet voor iedereen de ‘gewoonste zaak van de wereld’ is. Hieronder wordt uitgelegd wat dit precies inhoudt en hoe u dit project kunt steunen!

De mensen van Mercyships beginnen altijd met een lokale voorbereiding. Er worden mensen gezocht en gevonden die medische zorg nodig hebben. Vervolgens meert het schip voor een aantal maanden aan in de haven. In die tijd worden dan allerlei operaties uitgevoerd en wordt er andere zorg verleend. Volgens de planning komt er aan het eind van dit jaar een nieuw schip in de vaart. We hebben daarom dit project uitgekozen. In de loop van het jaar laten we u er meer over horen. Als er weer kerkdiensten mogelijk zijn hopen we u een uitgebreide presentatie te geven.

Ondertussen liggen er folders en hele mooie spaardoosjes (in de vorm van een schip) klaar in de Koepelkerk. Tijdens de openstellingen op zondagmiddag kunt u die afhalen. Komt u niet in de kerk en wilt u toch zo’n mooi spaardoosje hebben, wilt u ons dan een seintje geven (diaconie@koepelkerkarkel.nl of 06-2201 3248), dan brengen we er een. De spaardoosjes zijn eigenlijk voor de vastentijd bedoeld. Maar, omdat vanwege Corona, alles dit jaar anders is gebruiken we de doosjes het hele jaar. U kunt de doosjes legen in de bus die in de Koepelkerk staat. Overmaken via de bank mag ook. Ons rekeningnummer is NL45 RABO 0397 2181 25. Vergeet niet te vermelden dat uw gift voor dit project bestemd is.

Wilt u vermelden dat het voor het Project is? Wilt u liever met de smartphone geven via GIVT? Dan kan dat via de GIVT-app. Deze app kunt u opzoeken in de app-store en installeren op uw smartphone. Vervolgens moet u uw gegevens invullen (u moet een machtiging afgeven om het gegeven geld van uw bankrekening af te halen). Vervolgens scant u onderstaande QR-code en vult u een bedrag in. De QR-code bij dit stukje is alleen voor het Project Mercyships.

Voor nadere informatie over dit doel verwijzen we u naar www.mercyships.nl.

Scan deze code met de Givt-app om uw bijdrage over te maken.