Kerstnachtdienst én familiekerstfeest in Koepelkerk Arkel

Op kerstavond is er een traditionele kerstnachtdienst in de sfeervolle Koepelkerk in Arkel. Op kerstmorgen wordt een bijzonder familiekerstfeest gevierd met een mooi kerstverhaal, verteld door de voorganger. 

De kerstnachtdienst begint om 21.00 uur, maar er is al vroeger te genieten van prachtige Christmas Carols vóór de dienst. Deze Christmas Carols worden gezongen door de eigen Cantorij, aan het einde van het met lantaarns versierde kerkpad. Daardoor kunnen de kerkgangers al van verre de bekende klanken van kerst horen.  In de dienst worden in samenzang veel traditionele, maar ook enkele nieuwe kersliederen gezongen. Voorganger is dominee Theo van Leeuwen. De kerk is open vanaf 20.30 uur en iedereen is van harte welkom.

De volgende morgen, eerste kerstdag, is er in de versierde Koepelkerk een familiedienst waarin dominee A. Noordam uit Dordrecht, een prachtig kerstverhaal vertelt. Harmonieorkest K.N.A. uit Arkel zorgt voor de begeleiding van de bekende kerstliederen. Arkel viert dit jaar het kerstfeest op eerste kerstdag nadrukkelijk sámen met de kinderen. De dienst op eerste kerstdag begint om 10.00 uur. Voor de jongste kinderen is er crèche.