Predikant

Hoi!
Mijn naam is Martin Boon. Vanaf januari 2023 ben ik predikant in Arkel. Ik ben getrouwd met Harmke Heuver. Met elkaar hebben we drie kinderen: Karlijn (‘16), Joris (‘18) en Sverre (‘20). Harmke is predikant in Lexmond, waar we ook wonen. Ik ben geboren in Barneveld, heb gestudeerd in Utrecht, en ben daarna onder meer actief geweest als journalist. Eerder was ik predikant in Austerlitz (2017-2023). 

Als predikant wil ik er voor iedereen zijn. Mensen die midden in het leven staan en volop dromen en zij die inmiddels vooral terugkijken. Mensen die veel zeker weten rond geloven en spiritualiteit, en zij die vooral zoeken, twijfelen, niet weten. Mensen die enthousiast zijn over de kerk, en zij die teleurgesteld zijn geraakt in geloven en kerkzijn. Wie je ook bent: graag loop ik een stukje met je mee op. 

Geloven, vertrouwen is wat mij betreft nooit af. Telkens weer is de vraag: hoe spreekt Gods verhaal nu voor ons, onze levens? Hoe zijn we aanwezig in het dorp? Hoe leren we van elkaar, als gemeenschap? 

De aanstelling als predikant is voor 0,5 fte. Dat geeft mij ruimte voor het grootbrengen van onze kinderen en voor een promotieonderzoek. Dit onderzoek gaat over bibliodrama, een vorm van improvisatietoneel rond Bijbelverhalen. 

Doorgaans verdeel ik mijn predikantsuren over de maandag tot en met donderdag, afgewisseld met zorg voor de kinderen en mijn promotieonderzoek. Omdat kerkenwerk zich niet helemaal vast laat pinnen, en Harmke ook predikant is, zitten we niet heel vast aan bepaalde dagdelen. Telefonisch ben ik op deze dagen ook het beste bereikbaar.

Neem gerust contact met mij op. Als je bijvoorbeeld wilt kennismaken, of als je ergens over wilt doorpraten. Heel graag tot ziens!

Martin (06-16279444 / predikant@koepelkerkarkel.nl)