Geslaagde filmavond!

In samenwerking met de Hervormde Gemeente Kedichem hebben we gisterenavond, dinsdag 25 maart, een filmavond [vooraf een broodmaaltijd] gehad.

De film, Des hommes et des dieux, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een groepje van zeven monniken wordt in 1996 in Algerije vermoord, volgens de overheid door moslimextremisten die de streek al langer onveilig maakten. Geruchten wijzen er echter op dat het ook wel eens een fout van het leger had kunnen zijn. Voor de film is dat van weinig belang, want het ging de regisseur niet om waarheidsvinding. Hij laat zien hoe de monniken leefden voor het tragische incident, en wat hen deed besluiten niet te vluchten voor de toenemende spanningen op het Algerijnse platteland.

Uit beide gemeente was voldoende belangstelling voor het bijwonen van de avond. De bezoekers waren onder de indruk van de film. Dat bleek ook na afloop van de film, toen bijna iedereen nableef om er over te praten.des-hommes-et-des-dieux-poster De filmavonden krijgen, wat de V&T commissie betreft, een vervolg!