Afscheid Anneke Lodewijk op zondag 27 mei 2018

In een volle Koepelkerk heeft dominee Anneke Lodewijk zondag 27 mei afscheid genomen van de Protestante Kerk in Arkel. In een dienst van woord en gebed, met behalve veel gemeenteleden ook vertegenwoordigers van de classis, collega’s en oud-collega’s, een afvaardiging van de burgerlijke gemeente Giessenlanden en natuurlijk familie en vrienden.

Anneke Lodewijk heeft besloten met (vervroegd) emeritaat te gaan, of wel, met vervroegd pensioen.

Op de foto zien we dominee Martine Wassenaar die Anneke, zoals dat in kerkelijke termen heet, ‘los maakt van de gemeente’. Martine Wassenaar is consulent voor Arkel zolang de gemeente vacant is.

Uit handen van Herman Meinhardt kreeg Anneke Lodewijk een box vol geschenken. Onder andere een workshop doedelzak spelen en een boek, een aantal CD’s en de nodige cadeaubonnen.

De gemeente en Anneke zelf kijken  terug op een mooie zondag. Ze zegt daarover zelf: ‘Ik heb er bijzonder van genoten. Ik geniet nog steeds van de bloemen, lieve kaartjes, een boek vol herinneringen en de cadeaus waarmee jullie mij schandalig verwend hebben. Allemaal zaken die zorgen dat het een onvergetelijke middag zal blijven’