Nieuwe predikant

Even voorstellen…
Mijn naam is Martin Boon. Vanaf 29 januari word ik predikant bij jullie. Op dit moment ben ik nog dominee in Austerlitz, vlakbij Zeist. In 2017 ben ik daar gestart, nadat ik journalist was geweest bij verschillende kranten.

Ik ben 39 jaar en getrouwd met Harmke Heuver. Met elkaar hebben we drie kinderen: Karlijn (6), Joris (4) en Sverre (1). Harmke is sinds vorig jaar predikant in Lexmond. Als gezin zijn we toen verhuisd van Barneveld, de vorige ‘standplaats’ van Harmke, naar Lexmond. 

De contacten met de beroepingscommissie, kerkenraad en daarna de gemeentemiddag op 9 oktober hebben mij vertrouwen gegeven dat ik me thuis ga voelen in Arkel. Ik heb de gemeente leren kennen als warm en pluriform, waarbij nadrukkelijk ruimte is voor ieders geloofsbeleving.

De aanstelling als predikant is voor 0,5 fte. Dat geeft mij ruimte voor het grootbrengen van onze kinderen en voor een promotieonderzoek waar ik sinds vorig jaar aan werk. Dit onderzoek gaat over bibliodrama, een vorm van improvisatietoneel rond Bijbelverhalen. Op 29 januari ’s middags zal ik in een kerkdienst worden bevestigd als predikant.

Ik zie ernaar uit om daarna nader kennis te maken met ieder van jullie, graag tot ziens!