Collecteren via Givt

Het is zover! We zijn er klaar voor om bij de collecte de Givt app te gebruiken. Een veilige en eenvoudige manier van collecteren en uw gift blijft anoniem. De gever heeft wél het overzicht hoeveel en aan welke organisatie geschonken wordt. Dit is handig om jaarlijks de bijdragen als
aftrekpost op te voeren.

Vanaf deze week is het mogelijk om via een smartphone mee te doen met de collecte. Voor elke gever geldt: Je hebt de Givt-app nodig; direct na het downloaden kun je je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Verdere registratie kan ook op een later moment worden afgerond.

Downloaden kan via www.givtapp.net/download of via de App-/Playstore. Het collectedoel wordt wekelijks via het collecterooster bijgesteld.
De QR code blijft dezelfde.
Het werkt verder als volgt:

 1. Als onderstaande QR code in beeld komt open je de Givt-app (dat kan tijdens het collectemoment in de kerk, maar ook eerder of later)
 2. Kies het bedrag dat je wilt geven en druk op ‘volgende’
  (Zijn er meerdere collectes in een dienst? Geen probleem! Om een
  collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het
  bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Dat geldt ook voor een
  eventueel 3 e collecte)
 3. Kies vervolgens voor optie 2 in je scherm: Geef d.m.v. QR-code
 4. Scan de QR-code met je camera.
 5. Druk tot slot op ‘volgende’ om de gift te voltooien

Mocht u later in de week de dienst beluisteren, dan geldt de QR code nog voor de collecte van afgelopen zondag.

In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het geven met de Givt-app werkt.

Dit is de QR-code voor de Koepelkerk:

Heeft u toch nog een vraag of komt u er niet helemaal uit? Bel ons gerust, we helpen graag een handje!
Namens Diaconie (Henk de Leeuw 06- 50736698) en CvK (Ilona Kamsteeg 06-10360500)

Kerst in de Koepelkerk

Ook dit jaar zijn er twee kerstdiensten in de Koepelkerk.
De kerstavonddienst is op 24 december om 21:00 uur te volgen via een livestream op deze website. Helaas kunnen we tijdens die dienst geen bezoekers toelaten in de kerk.

De kinderkerstdienst op Eerste Kerstdag wordt om 10.00 uur ook live gestreamd. Kinderen van de basisschool (met liefst zo min mogelijk volwassen begeleiders) zijn tijdens die dienst welkom in de kerk.

Aanmelden voor de kinderkerstdienst is wel verplicht via kids@koepelkerkarkel.nl

We wensen iedereen gezegende kerstdagen toe!!!

Kerstconcert

In dit prachtige concert brengen Heleen Meijer (sopraan), Annette Stallinga (alt) en Andrew Clark (piano) kerstmuziek van de afgelopen eeuwen ter ore. Een prachtig trio en gratis toegang (collecte bij de deur). U komt toch ook? Vergeet u zich niet aan te melden?

Expositie klaarzetten en openen

Er is door de kunstcommissie hard gewerkt om de expositie klaar te zetten (linker foto). Het resultaat mag er zijn en vol trots heeft Han Cos de expositie afgelopen zondag geopend (rechter foto).
Van harte aanbevolen om de expositie te komen bewonderen op zondagen tussen 14.00-16.00 uur. Zie voor de precieze data onderstaande flyer.

Familie expositie in de Koepelkerk!

Vanaf 9 november toont Han Cos tekeningen en schilderwerken in de Koepelkerk in Arkel. Vanuit de verzameling zijn portretten, stillevens en scheepvaart geselecteerd.

Han Cos heeft sinds jong een passie voor schilderen en tekenen. In zijn werkzame leven verving Han regelmatig een document door een tekening. Tegenwoordig hip, toen uniek. 

De passie van Han ging over van vader op zoon. Zoon Koos wist net als zijn vader via verschillende technieken beelden prachtig vast te leggen. Koos overleed in 2017.

Voor Han is tekenen zelf-scheppen. “De werkelijkheid vind ik fascinerend. Technieken toepassen om die werkelijkheid natuurgetrouw vast te leggen in een tweedimensionaal beeld is een vorm van scheppend bezig zijn”. Ter illustratie wijst Han naar één van de getoonde portretten, deze van Koos. Gestart met zwart karton komt, met behulp van krijt, uit het donker een gezicht naar voren.  

Iedereen is welkom om de werken van Han en Koos te komen bewonderen. De Koepelkerk is daarvoor toegankelijk op de zondagen 8, 15, 22 en 29 november, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Uiteraard houdt de Koepelkerk de Corona richtlijnen daarbij strikt in acht.

Wilt u liever een afspraak maken? Mail dan naar peter@selhorst.eu